Главна / Спорт / Спорт КиМ / Одржан Васкршњи турнир у стоном тенису

Одржан Васкршњи турнир у стоном тенису

У организацији општине Грачаница и Туристичке организације Грачанице у хали спортова у Лапљем Селу одржан је Васкршњи турнир у стоном тенису. Турнир је имао и хуманитарни карактер и комплетан приход дониран је породицама настрадалих рудара рудника “Соко” из Сокобање.

Турнир је отворила председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је изразила очекивање да ће ова манифестација постати традиционална и из године у годину све квалитетнија и садржајнија.

“На данашњем турниру такмичари ће имати прилику да прикажу своју спретност, тимски дух и умеће у свом омиљеном спорту, али и да се друже, забаве и одлично проведу”, казала је председница општине приликом свечаног отварања турнира.

Поводом Васкршњег турнира општина Грачаница угостила је представнике општина Нови Сад, Краљево и Сокобања.

“Ова је празник стоног тениса, где смо данас угостили многе клубове и стонотениске савезе широм Србије што нам је изузетно драго. Имамо изузетно добру сарадњу са стонотениским савезом Војводине и са клубом из Новог Сада смо одиграли једну пријатељску утакмицу у ревијалном делу. Наставићемо сарадњу са њима а желимо и да подстакнемо све да се баве спортом и да се организује више спортских догађаја и манифестација  у овој предивној сали”, казао је организатор турнира Дејан Јевтић.

У појединачној конкуренцији надметало се више од сто такмичара из готово свих српских средина Косова и Метохије у категоријама млађи кадети, кадети, јуниори  и сениори.

“Први пут се такмичим и победила сам. Морам да признам да нисам очекивала победу и врло саам срећна”, истакла је Марија Бркић, победник у јуниорској конкуренцији.

Поред награда у пехарима и медаљама организатори су за најбоље појединце обезбедили и награде у спортској опреми и реквизитима.

Check Also

Стонотенисерке из Грачанице на седмодневном кампу у Крупњу

Петоро младих стонотенисерки из општине Грачаница, заједно са својим тренером бораве на стонотениском „GEWO“ кампу …