Главна / Вести / Косово и Метохија / Патријарх Порфирије: Зло више нема последњу реч, створени смо да будемо браћа

Патријарх Порфирије: Зло више нема последњу реч, створени смо да будемо браћа

Поноћном васкршњом литургијом коју је у Храму Светог Саве служио патријарх Порфирије и црквеним звонима најављено је Васкрсење Христово, празник који симболизује победу живота над смрћу. Желим вам свима светлости, радости, истине, правде, заједнице, мира, љубави и живота, поручио је патријарх.

Патријарх Порфирије поручио је на поноћној васкршњој литургији, у Храму Светог Саве, да са васкрсењем Христовим последњу реч више немају тама и зло и пожелео у име СПЦ мир, љубав и живот свој нашој браћи где год да се налазе, као и читавом свету.

Обраћање патријарха Порфирија

“Славимо Пасху Господњу, а то значи и Пасху нашу, Васкрсење Христово из мртвих и у њему васкрсење наше. Желим вам свима светлости, радости, истине, правде, заједнице, мира, љубави и живота. Свима нама који смо овде сабрани, свим нашим сродницима, нашој браћи и сестрама где год да се налазе, али и читавом свету и свим људима објављујемо данас, желећи све то исто – Христос васкрсе”, поручио је патријарх Порфирије.

Истакао је да васкрсење Христово, такође, значи да последњу реч више немају тама и туга већ светлост и радост.

“И неправда више нема последњу реч, него последња реч припада правди. Усамљеност и самоћа немају последњу реч него заједница љубави између људи и Бога, као ни непријатељство већ пријатељство и братство, јер смо створени да будемо браћа међу собом и пријатељи Божији”, рекао је Порфирије.

Додао је да последњу реч више нема ни лаж него истина, као ни грех већ врлина и добро.

“Заправо последњу реч нема зло него добро. Једном речју последњу реч немају демонске силе и њихови породи, него последњу реч, браћо и сестре, има Бог, а то значи да последњу реч више нема смрт него живот”, поручио је Порфирије у краткој беседи на крају поноћне васкршње литургије коју је служио у Храму Светог Саве, уз традиционални поздрав – Христос васкрсе.

Затим је хор отпевао васкршњи тропар: “Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробу живот дарова”.

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …