Главна / Некатегоризовано / Петар Петковић на Васкрс са Србима на КиМ

Петар Петковић на Васкрс са Србима на КиМ

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић присуствовао је данас, на Васкршње јутро,  у селу Бање, заједно са епископом рашко–призренским и косовско–метохијским Теодосијем и  председником Српске листе Гораном Ракићем прослави Васкрса и подели ускршњих јаја деци села Бање и Суво Грло у општини Србица. Он је разговарао са мештанима ова два села о проблемима са којима се суочавају и начинима на који Канцеларија може да им помогне, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Том приликом Петковић је честитао верницима највећи хришћански празник Васкрс, посебно српском народу на Косову и Метохији.

– Из села Бање, овде из срца Дренице, поздрављамо васколики српски род и честитамо најрадоснији хришћански празник Васкрс. Свим православним верницима поготову српском народу на Косову и Метохији уједно преносим и поздраве председника Републике Србије Александра Вучића. Васкрс који је симбол победе живота над смрћу, победе смисла над бесмислом, победе наде над безнађем, чини ми се најбоље се осећа овде у селу Бање, али и у Сувом Грлу где је наш народ успео захваљујући и цркви и држави Србији да опстане и остане. Овде где смо много пострадали, где је много пострадао и манастир Девич, успели смо да се сачувамо као народ и да дочекамо да и ове године прославимо Васкрс, а даће Бог да га славимо и много година и векова, као што смо га славили и много година и векова уназад – поручио је Петковић.

Он је истакао да је најважније да градимо мир и сигурну будућност.

– Овде смо свој на своме, овде смо да градимо мир, да разговарамо са нашом дечицом која представљају будућност оптстанка нашег народа овде, да разговарамо са нашим мештанима, да видимо шта је то што још можемо као држава Србија да помогнемо и учинимо да и овде наш народ живи живот достојан човека у 21. веку. Ни мало није једноставно, ни мало није лако, искушења су велика, поготову у овом доста незгодном окружењу, али ту смо да градимо мир, ту смо да водимо рачуна о нашој деци – пренео је Петковић.

Он је подсетио да је Канцеларија за КиМ у Сувом Грлу и Бањама обновила две амбуланте, изградила средњу школу и навео да ће наставити да помаже.

Петковић је захвалио владици Теодосију што су заједно, на велики православни празник са Србима у овом месту.

– Да покажемо јединство јер само заједно, као што је то увек и било, уз Цркву и државу наш народ овде има будућност. Христос Васкрсе!

 

 

Check Also

Петковић: Није Бриселски споразум Kуртијева прћија, потписи и обавезе важе за све

У својој патолошкој мржњи према сваком постигнутом споразуму и договору са Београдом, Аљбин Kурти је …