Главна / Друштво / Васкршњи сабор у Липљану у присуству великог броја верника

Васкршњи сабор у Липљану у присуству великог броја верника

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса у манастиру Грачаница поноћну ускршњу литургију служио је владика рашко-призренски Теодосије. Након богослужења прослава Васкрса у спрским срединама на централном Космету по традицији је настављена ускршњим саборима.

Главни ускршњи сабор на овом подручју одржан је у порти цркве Ваведења Пресвете Богородице у Липљану, а ученици и професори музичке школе “Стеван Мокрањац” из Грачанице приредили су пригодан програм.

Протојереј Драгиша Јеренић каже да се окупио велики број људи и поред свих недаћа које су нас задесиле,  прослава сабора у Липљану организована уз помоћ Привременог органа општине Липљан.

“После свих недаћа које су нас задесиле и свих искушења, пандемије и невоља које су нас нашле, успели смо да се организујемо и за овај најрадоснији хришћански празник окупимо у великом броју и прославимо. Потрудили смо се са Привременим органом општине Липљан, са председником Миланом Јоксимовићем да после лутургије организујемо и пригодан програм за овај народ и да се подсетимо свих лепих дана, јер је ово први дан Васкрса и први дан сабора у Липљану”, рекао је протојереј Драгиша.

Председник привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић истакако је да се народ окупио из целог липљанког краја, а све то уз помоћ Канцеларија за Косово и Метохију и наше државе Србије.

“Покушали смо да оживимо овај кутак слободе овде у Липљану и да окупимо не само људе из града, већ и из околних места. Данас је овде импозантан број људи окупљен, кажу да овде није био оволики број људи окупљен последњих година. Боримо се и трудимо да овде буде што више људи и да се што више окупљамо око ове две светиње у Липљану”, рекао је Јоксимовић.

Васкршњој мнифестацији у Липљану присуствовала је и председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

“Драго ми је да сам данас са мештанима Липљана да увеличам овај најрадоснији празник, драго ми је да видим оволики број људи и деце и надам се да ћемо сви уживати у овом догађају”.

Другог дана васкршње манифестације у Липљану под називом “Славимо живот, јер живот нема краја” како је планирано целовечерњи концерт одржаће наша позната етно група “Калем” из Београда.

Check Also

Вучић и Чен Бо о ситуацији на КиМ уочи састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и …