Главна / Друштво / Честитке за Рамазански бајрам

Честитке за Рамазански бајрам

Председник Србије Александар Вучић честитао је Рамазански Бајрам реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

Уз најискреније жеље да радост великог празника буде надахнуће за сложно деловање на јачању толеранције и даље снажење складних међуверских односа, Вама и свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански Бајрам, навео је Александар Вучић у честитки.

“Чврсто верујем да ће Бајрам бити племенити подстицај да у духу заједништва и пријатељства наставимо сложни рад на развоју наше земље, свесни да једино у истинском заједништву можемо да будемо спремни за ваљане одговоре пред изазовима савременог света. У исто време, топло Вам захваљујем што сте вашим делима, прожетим порукама вечне и непролазне Божје љубави, допринели свеукупном снажењу наше Републике Србије, на добробит свих наших грађана”, навео је председник уз поруку “Бајрам шериф мубарек олсун”.

Рамазански бајрам честитала је и председница Владе Ана Брнабић.

“Овај велики празник је прилика да све подсети на вредности праштања и солидарности, бриге за ближње, које су нам посебно потребне у овим временима пуним изазова”, навела је Брнабићева.

Како истиче, духовне вредности инспиришу међуљудске односе које треба да чувамо и негујемо, да се окупљамо у пријатељству и пошаљемо снажну поруку да су лепота различитости и добри комшијски односи основа сваког просперитетног друштва.

“У име Владе Републике Србије и своје лично име желим вам да предстојећи празник проведете у здрављу, миру и радости, окружени својом породицом и ближњима”, наводи се у честитки премијерке.

Свим верницима исламске вероисповести честитао је и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

“Вама и свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански Бајрам, уз жеље за сваки благослов и свако добро од Бога. Време Рамазанског поста, још једном нас је подсетило на непролазне вредности заједништва, пријатељства и узајамног поштовања и поверења, а ваши обичаји још једном указали на значај милосрђа и човекољубља”, навео је Вулин.

Свим исламским верницима пожелео је добро здравље, породичну срећу и просперитет.

“Хвала вам што живећи у миру, слози и љубави са својим комшијама и суграђанима изнова и изнова показујете праву суштину Рамазанског поста. Бајрам шериф Мубарек олсун”, наводи се у честитки министра Вулина.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић честитала је реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду Дудићу и свим грађанима муслиманске вероисповести Рамазански бајрам.

“Желим да Рамазански бајрам донесе љубав, слогу, а пре свега благостање и радост у ваше домове. Нека и овај празник буде надахнуће да су толеранција, међусобно разумевање и сарадња, пут ка даљем просперитету нашег друштва”, навела је Кисић у честитки.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, честитао је данас грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам.

“У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у своје име, честитам свим грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам. Желим вам да овај празник проведете са најближима у здрављу, миру и љубави”, поручио је Ружић.

Извор: РТС, Т а н ј у г

Check Also

Деца са Косова и Метохије у посети Војводини

Педесеторо малишана са Косова и Метохије борави у вишедневној посети Војводини, а данас је њихов …