Главна / Друштво / Удружење “Глас Метохије” из Београда поделило поклоне и школски прибор деци у Гораждевцу

Удружење “Глас Метохије” из Београда поделило поклоне и школски прибор деци у Гораждевцу

Представници хуманитарне организације “Глас Метохије” поделили су деци у Гораждевцу поклоне и школски прибор. Основну школу “Јанко Јовићевић” у Гораждевцу посетило је данас око 30 чланова ове хуманитарне организације.

Члан хуманитарне организације “Глас Метохије” Стојан Предовић каже да је ово двадесет седма акција коју је ова организација спровела. Организација постоји пет година.

“Били смо у Косовској Митровици, онда смо обишли Исток, оца Небојшу, мало попричали са њим и ево нас опет овде у Гораждевцу. По ко зна који пут. Сврха данашње посете је подела школског прибора, наравно сви ови људи који долазе са мном су учествовали у акцији. То је двадесет седма акција по реду, а удружење постоји већ пет година. За тих пет година смо доста урадили и стално утичемо на свест народа да је Косово Србија, и да Косово у ствари не сме бити заборављено, од стране грађана Србије”, каже Стојан Предовић.

Слободанка Вујковић из Новог Сада, члан ове хуманитарне организације, каже да је људима овде потребна њихова подршка, да је веома значајан тај физички контакт и да људи овде знају да их нису заборавили.

“Па већ неколико година ја лично са њима долазим, са “Гласом Метохије” хуманитарном организацијом. Долазимо, доносимо помоћ, скупљамо онако како можемо, како нам се укаже прилика. Мада мислим све више чујемо да у ствари ми требамо вама као подршка, у суштини немамо ми сад ту Бог зна какву помоћ, али тај физички контакт, тачније да ви знате да вас ми нисмо заборавили, да мислимо на вас. И кад смо тамо и кад смо овде стално мислимо, пошто је ово наша колевка”, каже Слободанка Вујовић.

Она додаје да се увек враћају овде и нада се да ће наредног месеца поново посетити овај крај.

“Ми се сваки пут враћамо, само смо једном дошли и сваки пут се враћамо. Мало нас је пореметио овај ковид, направили смо једну паузу 10 месеци нисмо имали неке услове, али ево слава Богу отворило се па ћемо да долазимо чешће. Већ следећи месец планирамо јун, па онда ако Бог да на јесен и тако редом. Велика нам је радост долазити код вас јер сте ви Србија. Ви сте ти бастиони Србије, бедеми, значи Србија се брани на Косову, Србија је на Косову”, додаје Слободанка.

Директор основне школе “Јанко Јовићевић”, Милан Анђелковић, изразио је велику захвалност члановима ове организације на поклонима и нада се да ће се поново вратити да опет обрадују народ овде.

“Прво бих се захвалио што су дошли данас овде да нас обиђу, поздравио бих све људе које броји њихова организација. Они јесу из Новог Сада али видим да овде има људи из целе Србије. Тако да се заиста радујемо што су данас овде, видим да су се и деца обрадовала, нису то скромни поклони. Сваки поклон је вредан на свој начин, а сам тај начин је то што су се они сетили да смо ми овде и да су нас посетили данас. Последњи пут су били пре две године, а надам се да ће доћи и у блиској будућности  и обрадовати и родитеље и децу и нас овде у школи. Тако да бих могао да им се захвалим и пожелим све најбоље у даљем раду”, каже Милан Анђелковић.

На крају посете, чланови ове хуманитарне организације посетили су цркву Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу.

Извор: Радио Гораждевац

Check Also

У српским срединама на КиМ 28 новозаражених, једна особа преминула

У српским срединама на Косову и Метохији, од 66 тестираних узорака, регистровано 28 нових случајева …