Главна / Вести / Косово и Метохија / Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић осудила оружани напад на српске младиће и девојке крај Грачаничког језера

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић осудила оружани напад на српске младиће и девојке крај Грачаничког језера

Поводом инцидента у близини Грачаничког језера када je пуцано из ватреног оружја на групу српских младића и девојака саопштењем се огласила председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић. Саопштење преносимо у целости:

„У име општине Грачаница, свих грађана и у своје лично име најоштрије осуђујем бруталан, ничим изазван, оружани напад на српске младиће и девојке крај Грачаничког језера, у коме су теже последице избегнуте захваљујући храбрости полицајца горанске националности који је одговорио на напад.

23 године након сукоба на Косову и даље траје отворена сезона лова на српску нејач, што је последица запаљиве реторике албанских политичара из Приштине, који су спремни да жртвују мир зарад јефтиних политичких поена.

Позивам све надлежне институције, пре свега, КФОР, ЕУЛЕКС, али и косовску полицију да најхитније процесуира и примерено казни нападаче на нашу децу и тиме пошаље поруку да насиље нема места међу нашим грађанима. Такође позивам и међународне представнике да искористе свој ауторитет и стану у заштиту српског народа, а властима у Приштини укажу на штетност антисрпске хистерије коју изазивају својим деловањем.“

 

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …