Главна / Вести / Косово и Метохија / Полиција потврдила, пуцано на полицајца у цивилу код Грачанице

Полиција потврдила, пуцано на полицајца у цивилу код Грачанице

Централа полиције у Приштини саопштила је да су две мушке особе осумњичене за пуцњаву из ватреног оружја на језеру код Грачанице и да је мета напада био полицајац.

“Пријављено је да су два осумњичена косовска мушкарца пуцала на мушку жртву (полицајца). Полицајац је реаговао пуцњем, услед чега су два осумњичена повређена и упућена на пружање лекарске помоћи. На лицу места пронађено је 15 чаура, док је у селу Мрамор код осумњичених пронађен мотоцикл и оружје типа ‘зораки’ без метака. Случај се истражује”, наводи се у редовном полицијском извештају два дана након догађаја.

На месту пуцњаве на језеру била је група од десетак српских девојака и младића, окупљена поводом празника првог маја.

Младић из групе Марко Петковић, испричао је РТС-у да се напад догодио у понедељак поподне, када су им се приближиле две непознате особе на моторима.

“Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама, по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао им је и замолио их да напусте место јер је ситуација била непријатна. Померили су се са тог места и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас”, навео је Марко Петковић из Лапљег Села.

Додао је да су залегли када су чули пуцњаву, а да су их од метака заштитили паркирани аутомобили.

“Полицајац у цивилу који био са нама у групи, узвратио је пуцањем када су нападачи кренули да беже према селу Мрамор”, прецизирао је Петковић и додао да су инцидент пријавили полицији.

Две особе на мотору су рањене и превезене у болницу у Приштини.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: На делу је синхронизована кампања против Срба

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да је на делу синхронизована кампања …