Главна / Друштво / Министарство културе и информисања осудило нападе на новинаре

Министарство културе и информисања осудило нападе на новинаре

Поводом Светског дана слободе медија, Министарство културе и информисања осудило је “све претње, вређања, притиске и угрожавања безбедности новинара и медијских радника” и позвало све грађане и актере да им омогуће да неометано раде свој посао, “не угрожавајући им личну безбедност и професионални интегритет”.

Честитајући данас свим новинарима и медијским радницима Светски дан слободе медија, министарство је поручило да је, у годинама препуним изазова, када смо глобално изложени како великом броју информација тако и великом броју дезинформација, од кључног значаја за све нас да сви новинари и медији извештавају одговорно и професионално, поштујући све законе и етичке стандарде професије.

Министарство културе и информисања напомиње да сви медији и новинари морају да буду свесни своје улоге коју имају како у информисању грађана тако и у креирању опште климе у друштву, наводи прес служба министарства.

Министарство верује да новинарство које представља један од носећих стубова сваког демократског друштва, може да помогне у изградњи стабилног друштва коме сви тежимо.

“Министарство културе и информисања без задршке, све претње, вређања, притиске и угрожавања безбедности новинара и медијских радника беспоговорно осуђује, а данашњи Светски дан слободе медија користи да позове све грађане и актере да новинарима и медијским радницима омогуће да неометано раде свој посао, не угрожавајући им личну безбедност и професионални интегритет”, истиче се у саопштењу.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …