Главна / Политика / Вучић: Изградња ЛНГ терминала у Грчкој важна за цео Балкан

Вучић: Изградња ЛНГ терминала у Грчкој важна за цео Балкан

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Грчкој да изградња ЛНГ терминала представља велики и важан догађај за цео регион, за цео Балкан.

У грчком граду Александруполију одржава се церемонија обележавања почетка радова на изградњи терминала за течни природни гас, а у свом обраћању председник Вучић је захвалио грчким домаћиним на позиву Србији.

“Ово је важан догађај за цео регион, за цео Балкан”, нагласио је Вучић.

Додао је да је он међу малобројнима који је, као и увек, био скептичан по питању тог пројекта, али да сада када види да је све спремно, веома задовољан због тога.

“Веома смо захвални и спремни да преузмемо велике количине гаса у будућности”, рекао је Вучић.

Он је указао да Србија треба да гради системе за повезивање са Бугарском, јер ће тако моћи да прихвати и добије велике количине гаса у насу земљу.

Вучић је казао да ће морати да се уради нешто и на повезивању Северне Македоније, и да тамо мора много ствари да се уради.

Рекао је да је захвалан ЕУ, јер, како је истакао, када се говори о потребама да се изгради наш део, највећи део пројекта финансирала је Унија.

Тако ће, додаје, и пројекат повезивања са Северном Македонијом финансирати ЕУ.

„Морам да кажем да верујем да можемо заједно да учинимо велики број ствари. На том путу, међутим, видим доста препрека, и то није само енергетско питање, већ и храна, вода и много других тешких изазова које ћемо морати да решавамо у будућности“, објаснио је Вучић.

Изразио је наду да ће се наћи добра решења како за европски, тако и наш народ.

„Лако је увек направити неку церемонију, али кључни су животи наших грађана, важно је да побољшамо животни стандард наших грађана и да све изазове превазиђемо уз помоћ ЕУ“, објаснио је он.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Традиционално пријатељство и јаке везе Србије и Кубе

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Куби започео је састанком са шефом кубанске дипломатије …