Главна / Друштво / Ракочевић: Напад јасна порука да наш живот има фатална ограничења; Поповић: Крајње је време да међународна заједница реагује

Ракочевић: Напад јасна порука да наш живот има фатална ограничења; Поповић: Крајње је време да међународна заједница реагује

Серији напада албанских екстремиста на Србе на централном Космету нема краја. Првог маја на обали Грачаничког језера два Албанца који су били на моторима пуцали су на групу српских младића и девојака, само пуком срећом  није дошло до тежих последица.

Не стишавају се ни реаговања Срба у централном Космету на оружани напад албанских екстремиста. Живојин Ракочевић аналитичар за РТВ Грачаница каже да је овај напад драматичан јер нас подсећа на нападе на децу, на фатални напад на Димитрија Поповића.

“Деца која одлазе на Грачаничко језеро она проширују границе своје слободе и свог гета, они имају потребу да изађу, а онда их тамо дочека пуцњава. Напад је јасна порука да наш живот има фатална ограничења и да та ограничења зависе од других људи, зависе од Албанске заједнице која нас не препознаје и то је суштина”, истако је Ракочевић.

Начелник Косовског управног округа Срђан Поповић рекао је да је крајње време да међународна заједница одреагује на адекватан начин.

“Крајње је време да међународна заједница реагује и пре свега позове на озбиљност институције које се баве безбедношћу и да те институјције коначно почну да раде свој посао. Срби се осећају као грађани другог реда и све ово што се дешава Србима се подразумева и свако може да уради Србима шта  год хоће на простору КиМ. На психолошком нивоу осећамо се као да се води некакав специјални рат против српског народа, а циљ је да се народ исели,” дода је Поповић.

Оружани напад на групу српских младића и девојака код Грачаничког језера најоштрије су осудили Канцеларија за КиМ, Српска листа, а нико од међународних представника у Приштини и косовских институција.

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …