Главна / Православље / Патријарх Порфирије: Никада не треба да одустанемо од потребе да проблеме решавамо разговором

Патријарх Порфирије: Никада не треба да одустанемо од потребе да проблеме решавамо разговором

У Пећкој патријаршији, након Свете архијерејске литургије, одржана је редовна седница Синода Српске православне цркве, а потом седница Патријаршијског управног одбора. Патријарх је обишао и манастир Високи Дечани, одакле поручује да је разговор начин за решавање свих проблема.

Синоду је председавао Његова светост патријарх српски Порфирије, који је синоћ стигао на Косово и Метохију.

Из Пећке патријаршије, српски патријарх отишао је у манастир Високи Дечани, одакле поручује да је разговор начин за решавање свих проблема.

“Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница, Богородица Љевишка јесу наш дом, али јесу и дом свих људи добре воље. Ко год дође у манастир Дечане и помоли се с вером у смирењу и скромно Светом Стефану Дечанском благодат Божја на те молитве преко моштију светих одговара опет сваком човеку без обзира да ли је Србин православни или припада неком другом народу”, поручује патријарх.

“Бог је Бог свих људи, сви смо створени по слици и прилици Божјој и сви смо позвани да се трудимо да градимо јединство, зато је важно овде рећи да је важније од свега да разговарамо, да се потрудимо какви год били неспоразуми да улажемо огромне напоре и да никада не одустанемо од потребе да проблеме решавамо разговором и дијалогом ма колико он трајао”, нагласио је патријарх Порфирије.

Check Also

Већи део гробља у Приштини и даље неприступачан. Малобројни Срби посетили гробове својих покојника

На највећем православном гробљу на Косову и Метохији у Приштини на летње Задушнице није било …