Главна / Вести / Косово и Метохија / Курти: Нема напретка у дијалогу, Вучићеви ставови стари

Курти: Нема напретка у дијалогу, Вучићеви ставови стари

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти каже да нема напретка у дијалогу и тврди да се Београд “није удаљио од бившег председника Србије Слободана Милошевића, нити од председника Русије Владимира Путина и да Вучић не мења став о његовом (Куртијевом) захтеву за међусобно признање.

„Ставови председника нашег северног суседа су стари и моје инсистирање наравно на споразуму који је, наравно обавезујући, у потпуности нормализује односе наше две земље, фокусирајући се на међусобно признање. Али у том погледу не могу да кажем да постоји напредак”, рекао је Курти након састанка у Берлину и заједничке на неформалне вечере са председником Вучићем коју је организовао специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчака ,а преноси Коха.

Он тврди да је „већ и међународним факторима јасно да је Србија та која мора да се промени, да бисмо имали решење за споразум”.

Он је навео да зависно од тога како ће проћи дијалог Београда и Приштине на нивоу главних преговарача који ће се одржати 13. маја у Бриселу, можда дође до новог састанка њега и Вучића.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …