Главна / Вести / Косово и Метохија / “Пакет за новорођену бебу” од Црвеног крста Грачаница, за све рођене бебе у недељи Црвеног крста

“Пакет за новорођену бебу” од Црвеног крста Грачаница, за све рођене бебе у недељи Црвеног крста

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, све бебе рођене у периоду од 8. до 15 маја са територије општине Приштина, добиће симболични поклон добродошлице у коме ће бити основне потрепштине за бебе и тиме ће се ова традиционална акција Црвеног крста  прикључити борби против “беле куге” и реализацији циљева Стратегије популационе политике у нашој земљи, рекао је,  гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачанице, секретар Црвеноог крста Грачанице, Света Живић.

Поред ове акције Црвени крст Грачанице ће организовати квиз знања за основце, којим ће они показати своје знање о црвеном крсту.

“Циљ овог квиза је и да упознамо , како ученике, тако и њихове наставнике са активностима Црвеног крста и шта у ствари радимо  и како би неко од тих млађих нараштаја могао да се прикључи нашим волонтерима. У оквиру квиза такмичиће се три екипе од петог до осмог разреда, а питања ће углавном бити о историјату Црвеног крста и активностима добровољног давалаштва крви, а наш овогодишњи лого је “Заједно чинимо свет хуманијим”, казао је Живић.

Поред активности у овој недељи, волонтери Црвеног крста Грачаница припремају се и за такмичење у првој помоћи, које ће бити одржано 15 маја и где ће учествовати са две екипе, једна екипа подмладка и једна омладинска

Ове године у плану је и организација летње школе на мору,  где ће деци из социјално угрожених породица бити обезбеђен десетодневни боравак у  одмаралишту Црвеног крста у Баошићима.

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …