Главна / Вести / Косово и Метохија / Талентована Павлина из Ораховца отпутовала у Русију, чека је наступ за Дан победе

Талентована Павлина из Ораховца отпутовала у Русију, чека је наступ за Дан победе

Запослени у Руском дому данас су испратили у Русију Павлину Радовановић из Ораховца која ће тамо наступати наредних месец дана, а Павлина ће запевати чак и у центру Москве на обележавању Дана победе 9. маја.

Захваљујући свом јединственом вокалном таленту ова дванаестогодишњакиња стекла је велике симпатије у народу и епитет “косовског чуда”, обајављено је на Фејсбук страници Косово и Метохија.

Павлина је наступала на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској.

“Београдска публика имала је прилику да се упозна са овом надареном девојчицом на њеном првом солистичком концерту који је одржан пре пар месеци у Руском дому у Београду, а у знак сећања на Мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије”, објављено је.

Током једномесечног боравка у Русији Павлина ће учествовати са наступима у више уметничких догађаја како у престоници, тако и у другим градовима земље. Ово ће бити прилика да представи музичку баштину Косова, свој родни град Ораховац, али и сложен начин живота својих сународника у овом метохијском гету, упозна богату културу земље домаћина у којој борави по први пут.

Паулину ускоро очекује један од најважнијих догађаја – наступ у центру Москве на међународној сцени “Бесмртног пука“ 9. маја поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом  светском рату.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: ЕЕАС да заузме одлучнији став и спречи Куртијев ратоборни поход

Опредељење Београда и председника Александра Вучића за дијалог и решавање проблема на Косову и Метохији …