Главна / Друштво / Дан ПУ “Ђурђевак” биће обележен у уторак приредбом у Дому културе

Дан ПУ “Ђурђевак” биће обележен у уторак приредбом у Дому културе

Предшколска установа “Ђурђевак” у Грачаници приводи крају последње припреме пред велику приредбу за Дан ове установе, који ће ове године бити обележен 10.маја.

“Последње припреме за приредбу су у току, у понедељак ћемо организовати генералну пробу, а у уторак од 11 сати и велику приредбу у Дому кулутре у Грачаници на којој ће учествовати деца свих осам наших објеката”, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница директорица ове образовне установе Радица Парлић.

Она је напоменула да није било лако припремити децу, јер претходних година припредбе нису биле организоване због корона вируса.

“Након две године поново настављамо традицију и за Дан наше установе организујемо приредбу. Због те паузе није било лако прирпемити децу али смо се сви заједно за то потрудили  и васпитачи, и деца и родитељи, који су новчано помогли куповину костима”, истакла је Парлић.

Поред редовног боравка у вртићу, ова установа спроводи и предшколски припремни програм  у Брњици, Сушици и Грачаници, а по речима директорице, број децеу вртићима је сваким даном све већи.

“Предшколска установа “Ђурђевак” тренутно броји 412 деце, од тога 105 похађа предшколски припремни програм, а чињеница да се број деце у овој установи свакодневно повећава веома радује све нас”, истакла је Парлић.

У току су завршни радови на новом објекту ПУ “Ђурђевак” у Грачаници, тако да децу и вааспитаче ускоро очекује селидба и много бољи услови.

 

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …