Главна / Друштво / Звечан: Обележена градска и храмовна слава

Звечан: Обележена градска и храмовна слава

Светом литургијом и резањем славског колача у цркви Светог Ђорђа у Звечану у присуству општинских челника, обележана је храмовна и градска слава, која се традиционално прославља  прве недеље након Ђурђевдана.

Поводом храмовне и градске славе у цркви Светог Ђорђа у Звечану, у присуству верног народа и званичника ове општине, свету литургију служио је јеромонах Данило, игуман манастира Бањска.

„Нека нам Свети Георгије буде путовођа у нашем животу и нека штити и чува наш град, наше грађане, наш народ, који овде живи на овим просторима, и нека буде заштитник наше општине, која данас слави заједно са овим храмом“, поручио је јеромонах Данило.

Након свете тајне причешћа, изрезан је славски колач, а свим грађанима славу су честитали председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић и градоначелник Драгиша Миловић.

„Оно што је свима потребно јесте да умолимо Господа Бога да нам подари стрпљење, једну од највећих врлина, да нам подари мир и јединство, јер само стрпљиви, јединствени и сложни можемо се изборити са свим недаћама које су пред нама. Живимо у таквим временима да је сваки дан пун изазова и само јединствено и сложно можемо пребродити све изазове и остати и опстати на овој светој српској земљи“, истакао је Тодосијевић.

„Обележавамо градску славу, у част заштитника наше општине, нашега града, Светог Георгија, са надом и жељо да период који је пред нама буде, пре свега, миран, да нам донесе здравље, благостање и да све потешкоће савладамо у заједништву, уз божију помоћ. Надам се да је пред нама један миран период и да ћемо уз помоћ наше православне цркве, уз заједништво и слогу превазићи све потешкоће. Нека је срећна слава свим нашим грађанима“, рекао је Миловић.

Традиционално, општина Звечан, свог заштитника Светог Ђорђа обележава у првој недељи по Ђурђевдану.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …