Главна / Друштво / Канцеларија за КиМ: Још један у низу инцидената у циљу застрашивања Срба на КиМ

Канцеларија за КиМ: Још један у низу инцидената у циљу застрашивања Срба на КиМ

Обијањем и пљачком куће Драгољуба Стевића из Грачанице овој породици директно је угрожена егзистенција. Из куће је украден новац који је овај домаћин чувао за лечење, а нестале су и друге вредне ствари. Ово је други пут да се породица Стевић нашла на мети лопова, наводи се у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију.

“Ово је још један у низу инцидената који указује на тежак положај српског народа на Косову и Метохији, са циљем да се Срби онеспокоје, застраше и отерају са својих вековних огњишта”.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно апелује на представнике међународних организација који су задужени за безбедност Срба у јужној српској покрајини на угроженост српске заједнице на Космету и наставићемо и даље да инсистирамо да се сваки овакав случај расветли и починиоци приведу правди.

Београд води одговорну и конструктивну политику, а Срби на КиМ одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима и никакве провокације са албанске стране неће утицати да се изазове непримерена реакција нашег народа. То треба да схвате и политичари у Приштини и да коначно почну да комуницирају језиком верске и националне толеранције, јер досадашњом антисрпском реториком само стварају тензије на терену, закључују из Канцеларије за КиМ.

Извор: Саопштење

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …