Главна / Вести / Србија / Петковић демантовао гласине које шири Рада Трајковић – То је брутална лаж!

Петковић демантовао гласине које шири Рада Трајковић – То је брутална лаж!

Члан Председништва СНС Петар Петковић огласио се поводом тврдњи Раде Трајковић да је председник Србије Александар Вучић обећао чланство такозваног Косова у Савету Европе и демантовао ту гласину.

“Осведочена србомрзитељка Рада Трајковић која је за наклоност својих ментора и шаку албанских гласова спремна да прода сопствени народ, данас је најбезочније слагала и напала председника Александра Вучића, директно се стављајући у службу власти у Приштини”, наводи Петковић у саопштењу.

Петковић указује да је “без иједне једине чињенице, као да су јој поруке диктирали Аљбин Курти и Вјоса Османи лично, жетон Рада са Савског венца оптужила  председника Вучића за све оно што су њене газде Ђилас, Тадић и Јеремић по питању Косова и Метохије чиниле годинама. Кренимо редом”.

“Брутална је лаж да је Вучић са било ким и било коме обећао чланство такозваног Косова у Савету Европе и то као директни учесник и сведок разговора у Берлину могу да посведочим. Томе у прилог сведочи и чињеница да је председник Србије и пред немачким канцеларим Олафом Шолцом у сред Берлина недвосмислено поручио да је за Београд чланство такозваног Косова у тој међународној организацији недопустиво и да би изазвало снажну реакцију наше земље.  То што жетон Рада прижељкује такав сценарио за рачин својих ментора из Приштине, њен је проблем”, истиче Петковић.

Он наглашава да је “безочна неистина да је Србија било шта предала такозваном Косову, јер управо су то годинама раније радили њени ментори Ђилас,Тадић и Јеремић, док се за разлику од њих, Вучић лавовски бори за интересе српског народа на КиМ због чега и има подршку 90 одсто Срба у покрајини. Управо су њене газде испоручиле независбост тзв Косова на тацни Приштини, а у њихово време такозвано Косово признало је више од 100 земаља света, док је за време Александра Вучића 18 држава повукло признање”.

“И на крају, нек је буде срамота да у време када Приштина подиже оптужнице против највиђенијих Срба на КиМ, Рада напада Српску листу која је стуб останка и опстанка српског народа у покрајини и која ужива неподељену подршку нашег народа на КиМ, док она која живи на Савском венцу нема никакву подршку Срба. На свим изборима на којима је Рада учествовала била је на нивоу статистичке грешке.

Маске су пале. Јасно је за кога ради Рада Трајковић, биће јој Курти захвалан чим се врати са турнеје по САД”, закључује Петковић.

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …