Главна / Вести / Косово и Метохија / Претрага код рудника Штаваљ због могуће масовне гробнице

Претрага код рудника Штаваљ због могуће масовне гробнице

Данас је почела претрага терена на локалитету рудника Штаваљ у Сјеници, а на основу информација о потенцијалном месту масовне гробнице које је доставила Приштинска делегација Радне групе за нестала лица.

Претрага се води по наредби Тужилаштва за ратне злочине и трајаће док се не утврде и разјасне чињенице неопходне у одређивању тачне локације могуће масовне гробнице.

Поред тужиоца за ратне злочине и његова два заменика, председника Комисије за нестала лица и његових сарадника, на локалититу су били и представници Међународног комитета Црвеног крста, Београдске и Приштинске делегације Радне групе за нестала лица, Ресурсног центра породица несталих Срба и Албанаца, као и рударско – геолошки вештак.

Претрага терена је потребна како би се прецизно утврдило да ли на тој локацији има посмртних остатака особа које се воде као нестале, а чиме се шаље јасна порука њиховим породицама о томе да су надлежни државни органи спремни да провере сваку информацију која би помогла да се пронађу њихови најмилији.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …