Главна / Politika / Антонио Гутереш честитао председнику Вучићу победу на изборима

Антонио Гутереш честитао председнику Вучићу победу на изборима

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку генералног секретара Уједињених нација Антониа Гутереша. У честитки се каже:

“Желим да Вам упутим најсрдачније честитке и најбоље жеље у новом мандату на позицији председника Републике Србије. Уверен сам да ће под вашим вођством, дугогодишње партнерство између Уједињених нација и Србије остати чврсто и непоколебљиво. Радујем се продубљивању наше конструктивне сарадње, посебно у области Циљева одрживог развоја, као и доприносу Ваше земље мировним операцијама Уједињених нација.

У време појачаних регионалних тензија, поздрављам Вашу снажну посвећеност регионалној стабилности, промовисању сарадње и добросуседских односа и континуирано ангажовање у дијалогу под окриљем Европске уније у циљу постизања трајног мира и помирења у региону. У постизању ових циљева можете рачунати на пуну подршку Уједињених нација.

Желим Вам много успеха у вршењу дужности и уверавам Вас да ће Уједињене нације остати снажан партнер Србије. Примите, Екселенцијо, изразе мог дубоког уважавања,“ наводи у својој честитки генерални секретар УН Антонио Гутереш.

Извор: Саопштење

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …