Главна / Култура / Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ је одржан у оквиру позоришног фестивала за децу “ЗајеЧАР”.
Млади глумци су на сцени позоришта “Зоран Радмиловић” добили аплауз на отвореној сцени и оставили снажан утисак како на публику тако и на домаћине фестивала.
“Представа одлично прихваћена код деце  која очигледно воле представе које су разигране, распевана, кореографисане што потврђује и чињеница да су  деца све време трајања активно учествовала у представи. Ови млади глумци су оставили изузетан утисак свако од њих је уложило велики труд у  представи. Било је дивно гледати како се играју на сцени”,  рекао је уметнички директор фестивала Милош Ђуричић.
Представа “Звонар Богородичине цркве” је настала као резултат пословно техничке сарадње Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници и Дома културе „Грачаница“.
Овогодишњи фестивал „ЗајеЧАР“ је 12 по реду је такмичарског карактера и окупља најбоље представе за децу из овогодишње продукције професионалних позоришта Србије.

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …