Главна / Вести / Србија / Вујичић и Марић: Кад год Јеремић “брани” Србе са Косова и Метохије, нешто се лоше се спрема

Вујичић и Марић: Кад год Јеремић “брани” Србе са Косова и Метохије, нешто се лоше се спрема

“Кад год се огласи странка Вука Јеремића да „брани“ Србе са Косова и Метохије нешто се лоше спрема за наш народ у јужној српској покрајини. Након лажи о председнику Александру Вучићу, које нису потрајале ни неколико сати, до ко зна којег по реду признања Јеремића да је „омашио“ са информацијама, огласила се ни мање ни више него његова странка да нападне државу Србију и здушно помогне политичарима у Приштини”, сматрају Данијела Вујичић и Љубимир Марић, народни посланици и чланови Главног одбора СНС-а..

“Нешто су хтели да кажу и да питају, али је јасно да им је за циљ нови напад на председника Вучића и то злоупотребом неких својих чланова са КиМ које нису ни именовали, а који се могу набројати на прсте једне руке. Прескочили су да изнесу чињенице да је њихов председник обожавани београдски политичар у Приштини јер им је обезбедио мишљење МСП у Хагу које од тада, а и данас користе као основ за оправдање своје једнострано проглашене независности”, наводе у заједничком саопштењу Вујичић и Марић..

“Што ни једном речју не окривисте политичаре у Приштини за тежак положај Срба на КиМ и не осудисте спискове за хапшење оних који су се борили на демократски начин мирним протестом против тортуре?! Ви се, статистичка грешко, оглашавате у име Срба са КиМ који су једва чекали да вам виде леђа, а нападате председника Вучића кога подржава 90 одсто нашег народа у покрајини”.

“Саопштење за које Народна странка тврди да је написано на КиМ, по свему судећи настало је у кругу двојке у Београду или чак и много даље од наше земље Србије. Ваше саопштење господо је одговор на питање које постављате о притисцима на председника и државу Србију по питању КиМ, јер ви сте очигледно део кампање. Само је питање за чији интерес. Ако ништа друго, као прилог оваквом мишљењу стоји чињеница да је ваш председник извојевао приштинским сецесионистима и њиховим спонзорима најјачи аргумент тзв. независности „Косова“. Да не говоримо да је био део власти која је изместила питање КиМ из СБ ОУН”, наводе у саопштењу народни посланици са КиМ Данијела Вујичић и Љубимор Марић.

“Док ви смишљате начине да пребаците кривицу за тешку ситуацију нашег народа на КиМ са оних који доносе одлуке о привођењу и хапшењу нашег народа и са вас самих, наш председник Александар Вучић чини све да сачува мир и народ на својим огњиштима, а не у неким колонама и погромима као што је било у ваше време. Захављујући председнику Александру Вучићу на КИМ је без обзира на све антисрпске и антицивилизацијске препреке, у последњих 10 година више уложено инвестиција у све области нашег друштва, као и у сферу запошљавања, него у претходних 30 година”, стоји на крају саопштења.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …