Главна / Друштво / Петковић честитао славу Светог Василија Острошког општини Лепосавић

Петковић честитао славу Светог Василија Острошког општини Лепосавић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је велики празник и храмовну Славу – Светог Василија Острошког Чудотворца општини Лепосавић.

“Општини Лепосавић и свим Лепосавцима нека је срећна и благословена Слава”, написао је Петковић на свом фејсбук налогу.

Поштовани господине Тодићу,

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Вама, свештенству и верном народу честитам велики Празник, општинску и храмовну Славу – Светог Василија Острошког Чудотворца.

Свети и богоносни отац Василије је много учинио и чини да у нашим невољама и страдањима, распећима и васкрсењима опстанемо и не посустанемо, стално нас подсећајући да је критеријум наше вере управо љубав, јер истинска вера пројављује се кроз љубав и праштање.

Окрепимо се и ми данас његовом снагом и љубављу и у овим временима пуним изазова и искушења изнесимо наш крст победоносно. А наше јединство и праведна борба за опстанак српског народа на Косову и Метохији, учиниће да сачувамо наше присуство овде где је огњиште нашег православног бића, огњиште нашег постојања и идентитета и где су наше највеће светиње.

И зато, будимо увек поносни на своју историју и вековну укорењеност на овим просторима, али пре свега окренути будућности и стварању услова за квалитетнији и достојанственији живот наших људи на КиМ.

Желим вам, да чувајући свој национални понос, као и до сада, будете отворена средина у којој ће са добродошлицом бити дочекани сви људи добре воље и добрих намера.

Нека вам је срећна и благословена Слава!

Check Also

Вучић и Чен Бо о ситуацији на КиМ уочи састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и …