Главна / Друштво / Недеља Црвеног крста-предавања и едукативни квиз за децу у Лапљем Селу

Недеља Црвеног крста-предавања и едукативни квиз за децу у Лапљем Селу

У оквиру обележавања недеље Црвеног крста у ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу организовано је едукативно предавање о раду и значају Црвеног крста. За ученике ове школе волонтери Црвеног крста Грачанице организовали су и едукативни квиз “Шта знаш о Црвеном крсту”.

Ученици су након предавања истакли да сада знају колико је важно бити хуман, давати редовно крв и спасити неком живот, као и чинити добра дела.

Кроз циљане активности волонтери су у циљу анимације пренели деци своја искуства као активних чланова организације.

“Воља и жеља да се другом помогне и да се пренесе знање, то је нешто неописиво и верујем да би сваки волонтер одговорио овако, јер ми не радимо да бисмо били плаћени већ зато што волимо то што радимо, то нас покреће, испуњава, а ми смо ту да пренесемо знање и ту вољу и жељу да се другом помогне на децу,” каже волонтер ЦК Ирена Младеновић.

Секретар Црвеног крста Грачанице Света Живић каже да је поносан на број волонтера који желе да волонтирају и за сваког од њих се нађе место где могу најбоље да се искажу.
“За сваког од њих се нађе део колача где могу да се пронађу и искажу, да буду цењени и да помогну на најбољи могући начин. Имамо преко 60 активних волонтера, тако да све програме Црвеног крста радимо са њима и спроводимо их без икаквих проблема”, истако је Живић.
У недељи Црвеног крста волонтери из Грачаннице са две екипе учествоваће и на такмичењу пружања прве помоћи која се организује 14. маја у Суботици.

Check Also

Старовић: Запад да не наседа на Куртијеву игру

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изразио је бојазан да ће косовски премијер …