Главна / Вести / Србија / Петковић: Богдановић се поново ставио у службу Приштине

Петковић: Богдановић се поново ставио у службу Приштине

Члан Председништва СНС Петар Петковић рекао је данас да чим Приштина повуче потез који иде директно на штету Срба са Косова и Метохије и званичног Београда, јави се њихов “дежурни портпарол Горан Богдановић да им у томе здушно помогне”.

“Уместо да на овом тешком питању као што је захтев за чланство такозваног Косова у Савет Европе и кршење Бриселског и Вашингтонског споразума покаже да су му национални интереси испред личне користи, Горан Богдановић се поново ставио у службу Приштине ширећи бруталне дезинформације и лажи да је Београд обећао да неће ометати чланство тзв. Косова у овој међународној организацији”, навео је Петковић у саопштењу.

Он је указао и да данас званични Београд на челу са председником Александром Вучићем за разлику од бивше власти Ђиласа, Јеремића и Тадића који су, како је рекао, на тацни предали независност такозваног Косова, “не тргује српским националним интересима на КИМ и то је једина истина”.

“Једно је бар Богдановић тачно признао – да за своје сулуде тврдње нема ни доказа ни потврде, али њему је очигледно такав сценарио и близак и мио”, оценио је Петковић и додао да се “самопроглашено Косово у свом захтеву за чланство у СЕ позива на одлуку Међународног суда у Хагу која је донета управо захваљујући Вуку Јеремићу”.

“Управо су Богдановићеве газде Ђилас, Тадић и Јермић дозволиле да Косово и Метохија из Уједињених нација где Србија има већину буде измештено у Европску унију где је ситуација много неповољнија по српске националне интересе”, указао је Петковић.

Он је навео да је за време њихове власти такозвано Косово признало више од 100 држава света, док је захваљујући председнику Александру Вучићу чак 18 земаља повукло једнострано проглашену независност тзв. Косова.

“За разлику од Тадића, Ђиласа и Јеремића, председник Вучић наставиће да се снажно и непоколебљиво бори за интересе српског народа у покрајини и његову борбу неће укаљати никакве лажи и подметачине Богдановића и његових газда, јер ће резултати бити евидентни”, навео је Петковић.

Бивши министар за Косово и Метохију у влади Мирка Цветковића Горан Богдановић рекао је за Данас да не би био изненађен да је Београд дао прећутну сагласност Приштини да неће да саботира чанство Косова у Савету Европе, иако за то, како је додао, нема потврду.

Богдановић је рекао да сумње постоје, јер је званични Београд, како тврди, у протеклих десет година “једно говорио, а друго радио”.

Check Also

Брнабић: Очекујем конструктиван састанак у Бриселу

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је у разговору са амбасадором САД у Србији Кристофером …