Главна / Politika / Ракић и Јевтић са Сарацином разговарали о положају Срба на Косову

Ракић и Јевтић са Сарацином разговарали о положају Срба на Косову

Представници Српске листе, председник Горан Ракић и потпредседник Далибор Јевтић, састали су се данас са специјалним изаслаником Владе СР Немачке за државе Западног Балкана, Мануелом Сарацином, наводи се у саопштењу Српске листе достављеном медијима.
Двојица званичника су током састанка са специјалним изаслаником Сарацином представили проблеме са којима се суочавају Срби на овим просторима и навели да се сваки горући проблем мора искључиво решавати дијалогом, и уз уважавање и поштовање потреба за квалитетним решењима којима ће сви бити задовољни.
Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседник Далибор Јевтић, су током разговора навели да је положај српске заједнице на Косову на веома незавидном нивоу, и да се суштина решавања проблема мора променити, јер резултати изостају, као и то да је кључ решавања многих проблема формирање Заједнице српских општина.
Српска листа ће увек бити конструктиван партер у проналажењу решења којa ће омогућити трајну стабилност и бољи живот грађана, речено је данас.
Данашњем састанку присуствовао је и амбасадор СР Немачке на Косову Јорн Роде.

Извор: Саопштење

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …