Главна / Politika / Дачић: Биће све више оних који ће повући признање тзв. Косова

Дачић: Биће све више оних који ће повући признање тзв. Косова

Председник Скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће, после наставка акције Србије за повлачење признања такозваног Косова, број држава које ће повлачити признање једнострано проглашене косовске независности бити све већи.

“Наставак акције повлачења признања ”Косова” је логични одговор на то што Приштина не поштује Вашингтонски споразум. Тај одговор их и највише боли. Сигуран сам да ће све западне земље осудити нашу акцију повлачења признања, а нико ни реч није рекао против захтева Приштине за пријем у Савет Европе”, изјавио је Дачић за Тањуг.

Он је казао да акција Београда “руши њихов концепт да је све готово и да Србија само треба да призна Косово”.

“Ништа није готово, нити ће Србија да призна ”Косово”. Ситуација је драстично промењена у последњим годинама, 22 земље су повукле признање ”Косова”. Сада је тај број у нашу корист, од 193 чланице Уједињених нација, њих 100 не признаје Косово”, напоменуо је Дачић.

“После наставка наше акције повлачења признања, тај број ће бити све већи, јер је важност принципа територијалног интегритета сада на највишој цени у међународној заједници. Ваљда тај принцип важи и за Србију и њен територијални интегритет”, рекао је председник Скупштине Србије.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …