Главна / Вести / Косово и Метохија / У Бондстилу борави 16 Авганистанаца, који због повезаности са терористима не могу у САД

У Бондстилу борави 16 Авганистанаца, који због повезаности са терористима не могу у САД

У кампу Бондстил налази се око 100 авганстанских избеглица које очекују да буду пребачене у САД, међутим како су саопштила два званичника администрације за портал Аксиос, 16 избеглица, због умешаности са талибанима и терористичким организацијама неће отићи у САД, преноси Коха.

Из америчког Савета за националну безбедност поручили су да ц́е сви Авганистанци који беже бити подвргнути ригорозном процесу контроле.

Процес спроводе обавештајци, полиција, као и професионалци за борбу против тероризма у Министарству одбране и безбедности.

“Док је вец́ина евакуисаних Авганистанаца прошла кроз овај процес, малом броју појединаца је одбијен улазак и то је пример да систем функционише како треба“, поручили су из Савета.

Мохамед Ариф Сарари, који борави у кампу Бондстил, радио је са ЦИА, а касније служио као шеф обавештајне службе Авганистана. Он је поручио за овај амерички портал да сви Авганистанци на Косову чекају одлазак у САД.

САД су постигле споразум са Владом Косова да привремено прихвате авганистанске избеглице.

У кампу Бондстил има око 100 избеглица.

Према споразуму постигнутом између Косова и САД, Авганистанци којима је забрањен улазак у САД морају да напусте Косово до септембра.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …