Главна / Вести / Косово и Метохија / Осуђена посланица покрета Самоопредељења у Призрену
Gavel and scale of justice on a white background, Image: 138515061, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Осуђена посланица покрета Самоопредељења у Призрену

Gavel and scale of justice on a white background, Image: 138515061, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Основни суд у Призрену осудио је посланицу владајућег покрета Самоопредељење у косовској скупштини Јетмире Вранези на три године затвора због злоупотребе службене дужности, због тога што је у својству грађевинског инспектора у Призрену дозволила рушење објекта за који је његов власник претходно предао захтев за легализацију.

Поред посланице Јетмире Вранези осуђен је, на две године, Имер Тачи, такође званичник покрета Самоопредељење у Призрену. Тачи је тада обављао функцију директора Инспектората.

У одлуци Одељења за тешка кривична дела Основног суда наводи се да су окривљени Тачи и Вранези знајући да немају право да руше објекат након што је оштећени поднео захтев за легализацију, дали сагласност те организовали и активно учествовали у рушењу објекта “Аби” доо у Призрену.

Овим су у саизвршилаштву извршили кривичну злоупотребу положаја или службених овлашћења, констатовао је суд.

Против ове пресуде незадовољне странке имају право жалбе Апелационом суду.

Јетмире Вранези је за посланицу изабрана на парламентарним изборима прошле године.

Извор: РТС

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …