Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Курти не жели дијалог, он жели конфликт

Петар Петковић: Курти не жели дијалог, он жели конфликт

Аљбин Курти је у међународној заједници препознат као некредибилна особа и као неко ко из пуког хира угрожава стабилност читавог региона, и зато се сваком поруком усмереном против дијалога и Вашингтонског споразума директно окреће против мира и стабилности. Због тога није ни чудо што Курти током своје екскурзије по САД није примљен у Белој кући – наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

У Бриселском дијалогу преговарачи Приштине обавезали су се потписом на формирање Заједнице српских општина, а не некакве асоцијације или невладине организације, и Београд ће наставити да упорно и непоколебљиво инсистира да оно што је договорено уз посредовање ЕУ буде и спроведено. Региону западног Балкана потребни су одговорни и мудри политички лидери, а Курти са својим екстремистичким жаром је само квази-лидер и то у покушају.

Београд доследно и искрено поручује да су мир и стабилност региона највећи заједнички интерес, и свако ко повлачи потезе који за циљ имају дестабилизацију овог простора, а Курти то свакодневно чини, не угрожава само наш регион, већ и наше шире окружење.

У временима када читав свет клизи у кризу несагледивих размера, никоме није потребан пироман попут Аљбина Куртија.

Курти не жели дијалог, он жели конфликт, противно свакој логици и разуму, али сваки његов покушај дестабилизације са наше стране ће, докле год то буде могуће, добити одговор у виду појачаног рада на стабилизацији. Крајње је време да се Аљбин Курти одрекне своје политике мржње према Србији и свему српском и да се, уколико је у стању, окрене политици изградње поверења и сарадње на нормализацији односа Београда и Приштине – наглашава Петковић.

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …