Главна / Вести / Косово и Метохија / На обележавању празника у Бањској и министар Ракић са сарадницима из Српске листе

На обележавању празника у Бањској и министар Ракић са сарадницима из Српске листе

У Цркви Светог Николе у Бањској код Вучитрна, данас је архијерејској литургији поводом обележавања празника, Пренос моштију светог оца Николаја, присуствовао председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић. Литургији је министар Ракић присуствовао заједно са шефом посланичког клуба Српске листе Игором Симићем, представницима Канцеларије за КиМ, начелником Косовског округа Срђаном Поповићем, представницима општине Вучитрн и великим бројем верника.
”Драго ми је да данас видим оволики број верника на обележавању празника. Светиње су одувек биле место сабрања српског народа, тако ће бити и убудуће. Наша је обавеза да чувамо веру и традицију јер једино тако можемо сачувати наш идентитет. Ја сам обећао да ћемо помоћи Бањску и Гојбуљу на различите начине, а једно од тих обећања се полако реализује. Радови на парохијској сали у порти ове цркве, коју финансира Министарство за заједнице и повратак су при крају и ми ћемо је врло брзо предати на коришћење”, рекао је министар Ракић.
Министар је казао да свако улагање у цркву ојачава темеље српског народа на овим просторима и да ће се увек залагати да се црква и црквени објекти обнављају и помажу.
”Ми представници српског народа на Косову ћемо се максимално залагати да наше цркве и црквишта имају изглед какав заслужују и ја вам то и данас обећавам”, истакао је он.
Данашњем празнику присуствовали су и представници словенског контигента КФОР-а.
Извор: РТВ Грачаница, Фацебоок

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …