Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о захтеву Косова за пријем у СЕ: Предузимамо мере да заштитимо нашу земљу

Вучић о захтеву Косова за пријем у СЕ: Предузимамо мере да заштитимо нашу земљу

 

Састанак са амбасадором САД у Београду Кристофером Хилом био је добар и отворен, изјавио је председник Србије Александар Вучић, преноси Б92.
Вучић је рекао да на састанку ”није било изненађења” ни за њега ни за Хила.

“Ја знам шта они мисле, они знају шта ја мислим и није било изненађења. То значи да нисмо сагласни око тог питања, али отворено говоримо о томе, захвалан сам САД на подршци САД за Отворени Балкан”, изјавио је председник Србије.

Упитан о захтеву Косова за пријем у Савету Европе, Вучић каже да није једноставно западним земљама да објасне нити је то лако објаснити, илегалност акција против Србије и упоредите их са акцијма према Украјини.

“Ако штитите интегритет Украјине што не штитите нас. И зато ће бити велики притисак на нас јер не могу то да објасне”, рекао је председник Србије.

“Наравно да је захтев Приштине лош знак за нас, али ми предузимамо мере и предузимаћемо како бисмо заштитили територијални интегритет и суверенитет наше земље, али ми се залажемо за дијалог и компромисно решење, али не онакво да оно буде понижење и све оно што су западне земље замислиле, да бирамо хоће ли нас ударити дебљом или тврђом мотком”, рекао је он и додао да “на то могу да забораве”.

Извор: Косово онлине, Б92

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …