Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о сусрету са Куртијем: Причаће ужасне ствари о Србији, то сам слушао већ 500 пута

Вучић о сусрету са Куртијем: Причаће ужасне ствари о Србији, то сам слушао већ 500 пута

Председник Србије Александар Вучић борави данас и сутра у Давосу, где присуствује годишњем састанку Светског економског форума.
Упитан о сусрету са Куртијем, председник Србије рекао да ће Курти рећи како ће мали Путин по налогу великог Путина да проводи ратове на Балкану.

“Причаће ужасне ствари о Србији, слушао сам то већ 500 пута. И то је то, то је та реторика. Ја ћу да говорим жестоко и то је то. Мени је важно да сам овде имао много важне сусрете и да сви гледају себе, како ће да преживе ову кризу и важни су ми ти разговори”, додао је Вучић.

Вучић је рекао да је једна и једина тема у Давосу Украјина и све што се тамо збива, а све остало је скрајнуто.

Како каже данас је разговарао са много светских и економских лидера.

“Немам право да говорим о чему смо разговарали. То је наш посао и сви деле забринутост за то шта ће се збивати у свету и како да пронађу решење за себе – како да купе што више хране и угља. Гледају да нађу решење за нафту, гас. Ове године је Давос обележен украјинским бојама, што је очекивано”, навео је Вучић за Пинк.

Каже да је важна чињеница да се због људи који гурају земљу напред да сами не додајемо товар на леђа, да не додамо још неки камен неистине и лажи.

“Неки се радују томе да Србији буде што теже. Неки кажу да неће бити разговора са Путином – ок, ми смо мала земља, можда и не буде. А шта ће рећи ако се разговор догоди – онда ће да кажу ено га зликовац разговара са Путином, треба њему да уведете санкције. Рећи ће “Одакле њему право да разговара о томе како же Србија да преживи и какву ће цену за гас да плаћа кад једино треба да будете на страни Украјине и да не тражите ништа за себе” – шта год да учините ви ћете бити криви. Имате 30 непознатих и гледате како да решите сваку најбоље за нашу земљу. И како ћете спровети гас и хоћемо ли имати гас? Да нисмо изградили гасовод кроз Србију – шта би било? То смо урадили огромним нобвцем грађана Србије, да уштедимо да изградимо нешто што је важно. Сада чекамо нови пакет санкција из Европе, да видимо да ли ће се то некако на нас одразити. Све ћемо то да решавамо и обезбедићемо људима да имају мирну и нормалну зиму”, каже Вучић.

Извор: Пинк, Косово онлине

Check Also

Николић у селу Новаке: Подстицајним средствима Канцеларија за КиМ помаже развој домаћинстава у покрајини

Представнице Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Милена Парлић, у оквиру тродневне посете …