Главна / Вести / Србија / Петар Петковић примио у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша

Петар Петковић примио у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Италије у Републици Србији Карла Ло Каша, који је био шеф италијанске дипломатске мисије у Београду од априла 2018. године.

Петковић је захвалио амбасадору Ло Кашу на доброј сарадњи и изузетном залагању и посвећености у разумевању и решавању проблема на Косову и Метохији.

Током разговора директор Петар Петковић је упознао италијанског амбасадора са током бриселског дијалога, информишући га да је Београд испунио све преузете обавезе, док Приштина пуних девет година проналази изговоре да не спроведе договоре који се односе на Заједницу српских општина.

Директор Петковић је изразио забринутост због настојања Приштине да релативизију раније постигнуте договоре у дијалогу са Београдом у областима енергетике, слободе кретања, правосуђа, као и да не постоји са приштинске стране довољно разумевања ни по питању несталих лица.

Београд је, нагласио је Петковић, доследно опредељен за изградњу стабилности у региону и решавање свих спорова искључиво политичким и дипломатским средствима, иако Приштина не показује вољу за таквим начином превазилажења несугласица.

На крају разговора, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић је пожелео амбасадору Ло Кашу много успеха на новој дужности и изразио уверење да ће се наставити даља интезивна и пријатељска сарадња наше две земље.

 

Check Also

У Грачаници одржан Светосавски шаховски турнир

У организацији Удружења пензионера Косова и Метохије одржан је по први пут светосавски турнир у …