Главна / Вести / Косово и Метохија / Одаловић за ТВ Мост: Не обазирем се на приче, одговорно радим свој посао

Одаловић за ТВ Мост: Не обазирем се на приче, одговорно радим свој посао

Упитан да прокоментарише примедбе Приштине на његов рад, председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић, у изјави ТВ Мост, каже да нема тај проблем и да би волео да чује коментаре оних са којима је радио до сада.
“Породице које су до сада, захваљујући нашем заједничком раду, преузеле посмртне остатке и сахранили их они су компетентни да оцене колико је београдска радна група била одговорна и поштена, као и чланови приштинске делегације. Они што коментаришу а не знају шта коментаришу су они који овај процес не доживљавају озбиљним”, рекао је Одаловић.

Он каже да поштује сваког ко учествује у овом процесу са било које стране.

“Не поштујем оне који не учествују у овом процесу а коментаришу, они не заслужују моје поштовање. Један од њих је и премијер привремених Приштинских институција Аљбин Курти, који је најодговорнији за ову блокаду, оним што је урадио у Бриселу зауставио је овај процес”, казао је Одаловић.

Он је појаснио да је стао процес на територији Косова и Метохије али не и у другом делу Србије.

Од председника Вучиће добио је инструкције да се са овим процесом настави до краја, одговорно и без обазирања на то шта ко прича.

“Ми проналазимо тела и дајемо информације, дали смо 9 информација Приштини где се налазе тела косметских Срба. Приштина не жели да провери те информације”.

Вељко Одаловић је рекао да су њему упућене речи мржње и увреде али да он нема тај проблем, истиче да је рођен, живео и радио на КиМ и да му је сада тешко када не може да оде у своје место, обиђе гробље и пријатеље, како Србе тако и Албанце.

“Задњи састанаак одржали смо у Београду и тамо је договорена и ова локација. Имам поруку за породице да нећу стати, нећу ћутати. Ми нећемо манипулисати информацијама о албанским жртвамо, ми ћемо учинити све. Каква је наша мисија и мандат, првенствено хуманитарна, ова радна група је решила 80% случајева. Не желим да се бавим појединцима у Приштини”, закључио је Одаловић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …