Главна / Друштво / Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

 

Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао се у Београду са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем, кога је упознао о пројектима Одбора и предстојећој посети деце са Косова вршњацима из Републике Српске, код којих ће боравити од 25. јуна до 1. јула, преноси Бл портал.
Арлов је истакао да му је Петковић, који је захвалио на великој помоћи Одбора и целе Републике Српске сународницима на Косову, обећао да ће, заједно са представницима Одбора, 25. јуна дочекати децу са Косова и Метохије у етно-селу “Станишићи” код Бијељине.

“Око 500 деце са Косова и Метохије, међу којима су и млади са потешкоћама у развоју, стиже у 13 градова Српске, где ће током седмодневног боравка бити смештени код својих вршњака. Долази и аутобус деце са Баније, односно из Глине”, рекао је Арлов за Срну.

Он је најавио да ће деца са Косова боравити у Бањалуци, Приједору, Прњавору, Градишки, Челинцу, Пелагићеву, Броду, Шамцу, Добоју, Бијељини, Сокоцу, Источном Новом Сарајеву и Требињу.

Осим десетог, јубиларног пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”, Арлов је са Петковићем разговарао и о пројекту изградње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, који ће бити намењен деци и младима са потешкоћама у развоју.

Арлов је нагласио да је тај центар грађевински завршен и да је у току његово опремање, додајући да му је Петковић рекао да ће Канцеларија за Косово и Метохију као институција помоћи да центар у Косовској Митровици профункционише.

Он је, како каже, Петковића упознао и о забрани уласка на простор Косова, која му је изречена 26. јуна 2020. године.

“То је забрана која траје скоро две године. Тражио сам од Петковића да ми Канцеларија за Косово и Метохију помогне као институција или да ми преко страних делегација омогући да решим тај проблем”, поручио је Арлов.

Извор: Косово онлине, Бл портал

Check Also

Општина Штрпце: Престати са притисцима на грађане Штрпца и угрожавањем безбедности и сигурности

Руководство Општине Штрпце на хитном састанку сазваном од стране председника општине Далибора Јевтића, а након …