Главна / Друштво / Ускоро ископавање бунара, како би се решио проблем водоснабдевања мештана Бадовца

Ускоро ископавање бунара, како би се решио проблем водоснабдевања мештана Бадовца

Kако би решили проблем мештана Бадовца, надомак Грачанице, у снабдевању пијаћом водом током летењег периоду, Kанцеларија за KиМ у наредним данима започеће припреме око реализације бушења артеријских бунара на три локације у Бадовцу у сардњи са ЈKП “Регионални водовод и канализација” Приштина са седиштем у Грачаници.
Док се не заврши процес ископавања бунара, као привремено решење Kанцеларија за KиМ допремиће цистерну за воду за мештане Бадовца и околних насеља.

“Проблем водоснабдевања у Бадовцу је дугогодишњи проблем, нарочито у летњем периоду, када је потрошња воде повећана”, казао је директор ЈKП “Регионални водовод и канализација” Славиша Максимовић.

Максимовић напомиње да се поред повећане потрошње, јавља и технички проблем количине воде која може да се филтрира и дистрибуира потрошачима Бадовца.

“У циљу решавања постојећег проблема, у току је припрема око реализације бушења артеријских бунара на три локације за насеље Бадовац, у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију. Сам процес захтева одређени временски период, око копања и испитивања издашности и исправности воде”, рекао је Максимовић.

 

Извор: Косово онлајн

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …