Косово

Акцији добровољног давања крви у порти манастира одазвао се велики број суграђана

Црвени крст Грачаница је, у сарадњи са Одељењем за трансфузију крви, организовао још једну акцију добровољног давања крви. По први пут у порти манастира Грачаница организовано је добровољно давање крви, а ова акција је у опису посла Црвеног крста у Грачаници.

„То су хумани људи који у сваком тренутку желе да помогну некоме кога уопште не познају. Дођу, дају крв и не знају коме ће та крв да се да и за кога ће да се употреби“, додао је он уз напомену да су у ове акције укључене и организације Црвеног крста из Косова Поља, Липљана и Обилића. Списак добровољних давалаца крви у општини Грачаница није коначан. Тренутно је на њему око 400 људи који су доступни Одељењу трансфузије у сваком тренутку – рекао је секретар Црвеног крста Света Живић.

Милан Живић из Преоца истакао је за Радио телевизију Грачаница да је ово 17. пут како даје дргоцену течност и да му највише значи што ће неком његова крв спасити живот.

Рок трајања једне јединице крви је 35 дана, а Завод за трансфузију крви у Грачаници у размени драгоцене течности сарађује са Клиничко болничким центром у Косовској Митровици.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон