КосовоЛокалнеНасловна

Чланови КУД “Абрашевић” из прилужја уручили захвалнице председници Општине Грачанице Љиљани Шубарић

Између осталих, Културно-уметничком друштву “Абрашевић” из Прилужја, у њиховом раду и наступима значајно је помогла Општина Грачаница. То је био повод да данас чланови овог друштва посете ову институцију и уруче дарове и захвалнице председници општине Љиљани Шубарић.

Чланови Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Прилужја, на челу са уметничким руководиоцем Далибором Дисићем,  у знак захвалности Општини Грачаница и председници Љиљани Шубарић, уручили су данас захвалнице за допринос у очувању културе и културног стваралаштва. Уз Захвалнице, додељени су и пригодни дарови.

– Они су ми приредили предивно изненађење и један поклон који сам стварно онако с радошћу примила. У питању је икона светог Стефана Дечанског са посветом што ми је посебно драго. Наиме деца су хтела да ме изненаде и да ми уруче ове поклоне и захвалнице у знак њихове подршке односно подршке Општине Грачаница културно уметницком друштву “Абрашевић”- рекла је председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић.

– Културно уметничко друштво “Абрашевић” постоји већ седамдесет година. Имамо око сто члана, радимо у три секције. Имамо средњу, старију и најмлађу групу – истакао је Далибор Дисић.

Чланови културно уметничког друштва “Абрашевић” из Прилужја до сада су наступали на бројним концертима и манифестацијама, како на Косову тако и широм централне Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон