ВестиСрбија

Дачић: Међународна заједница ћути када хапсе Србе на Косову и док приштинске власти крше све договоре

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас, поводом привођења и малтретирања младића српске националности у Лепосавићу да међународна заједница о таквим догађајима ћути, а да Београд не добија званичне информације.

,,Када желимо да сазнамо било шта што је везано за безбедност наших грађана унутар Србије, значи на Косову и Метохији, ми морамо да се ослањамо на наше изворе од стране наших грађана. Никакве званичне информације немамо ни од кога ко се бави тим полицијским послом“, рекао је Дачић.

Он је након обиласка тактичко-техничког збора у организацији управа и јединица МУП-а Србије, изјавио да би полицијским послом на Косову требало да се баве не само Елекс, већ и Кфор.

,,Ми заиста са великим негодовањем и запрепашћењем гледамо на то како се примењује насиље према грађанима Србије“, рекао је министар полиције.

Дачић је подсетио да је недавно на административном прелазу заустављена једна особа за коју је Управа криминалистичке полиције, односно службе за откривање ратних злочина, имала сумње да је учествовао у злочинима према српском народу на Косову.

,,Лице је албанске националности и то лице је задржано. Не знам да ли ће против њега бити поднета кривична пријава или не, али је тужилаштво утврдило да заиста има елемената за тако нешто. Па они су звали Уједињене нације због тога смо ми то урадили. А ми, значи, српска деца, коме ми да се жалимо и на који начин ми уопште можемо да реагујемо када међународна заједница ћути“, навео је Дачић.

Оценио је да је реч о двоструким стандардима и о томе да је ,,њима све дозвољено“, односно да се приштинске власти понашају тако да ,,једноставно уопште не уважавају било какве договоре“.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон