ЛокалнеНасловнаСпорт

Додела спортских реквизита у Грађевинско-саобраћајној школи и Основној школи “Свети Сава” Сушица

Председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић заједно са директором општинског одељења за омладину и спорт Душаном Цвејићем посетила је Грађевинско-саобраћајну школу у Грачаници и Основну школу “Свети Сава” у Сушици и том приликом уручила значајне спортске реквизите. Председница Шубарић истакла је да су ученици остварили бројне успехе на такмичењима захваљујући едукацији професора.

“С обзиром да знамо да је спорт и физичка активност игра важну улогу у одрастању сваког детета и сматрам да се од најранијег узраста крене са промоцијом здравих животних навика, здравог стила живота затим едукације ђака о важности и значају спорта и физичке активности. То најбоље могу урадити просветни радници који су за то задужени, да пренесу све оне вредности и значај спорта на ђаке и да им усаде те неке здраве навике, како би се бавили спортом у будућности. Спортска активност има позитивне аспекте који се пре свега одражавају на физичко, ментално здравље и на крају на психо-социјални развој. Наравно, локална самоуправа, као што смо имали ову донацију данас, предходних година смо такође пуно пута донирали не само спортске реквизите већ и оно што је потребно образовном систему. Све смо то реализовали на захтев наставника и директора школе, наших ђака. Локална самоуправа ће наставити још јаче да подржава и унапређује образовни систем у Општини Грачаница”, истакла је председница Љиљана Шубарић.

Директор ОШ Свети Сава Милан Димитријевић и Професор физичког васпитања Грађевиснко-саобраћајне школе Вукота Инић изразили су захвалност Општини Грачаница на још једној у низу вредној донацији која ће подстаћи ученике да вредно раде.

“Захваљујући Општини Грачаници која обезбеђује превоз ми смо у могућности да ову децу, која су стварно врхунски таленти, пошаљемо на различита такмичења која су како регионално овде у окружењу, тако и ван самог Косова. Ми имамо изузетно добру сарадњу са свим одељењима као и са кабинетом председнице и надамо се да ћемо и надаље остваривати добру сарадњу”, истакао је Димитријевић.

“Ово није први пут да ми добијамо помоћ од Општине Грачанице, већ други или трећи пут. Навикли смо на добру сарадњу са самом општином. У сваком случају, ова помоћ има велики значај, како за професоре, тако и за ученике. Добили смо реквизите који су нам у датом тренутку недостајали, бићемо у прилици да са децом више радимо и да им се више посветимо у току рада”, казао је Инић.

И у наредном периоду општина Грачаница ће улагати у спорт и подржати младе спортисте.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон