ДруштвоКосовоЛокалнеНасловна

Грачаница: Обележена годишњица рођења Николе Тесле

Поводом рођења српског научника Николе Тесле широм света обележава се овај дан, тако је у Грачаници испред бисте положен венац и цвеће.

На тргу у Грачаници где је недавно постављена биста Николи Тесли представници локалних институција положили су венце поводом овележавања рођења Николе Тесле.

„Данас смо се окупили овде у не тако великом броју, али да положимо цвеће испред бисте које од недавно овде краси нашу Грачаницу, осим тога ми смо се данас поклонили лику и делима Николе Тесле, човеку који је читав свој живот посветио нама и будућим генерацијама. Човек који је у свом животу имао само један циљ а то је да ради и ствара за човечанство“, рекла је председница Општине Грачаница, Љиљана Шубарић.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић истакла је да се Никола Тесла борио са природом, отимајући јој законе како би оставио човечанству на дар.

„У томе је Никола Тесла успео, чињеница је да нам је оставио ризницу реализованих и започетих идеја која нас окружује. Оно што смо ми најмање могли у Грачаници данас да урадимо а то јесте да се окупимо поред ове бисте“, додала је председница Општине Грачаница, Љиљана Шубарић.


Српском научнику Николи Тесли биста је недавно откривена у Грачаници иначе је последње вајараско дело, Светомира Арсића Басаре.  У оквиру обележавања дана рођења Николе Тесле председница општине поклонила је суграђанима књиге о Николи Тесли, УСБ, хемијске и упаљаче.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон