Друштво

Машинска школа у Преоцу и ове године у понуди има широк спектар модерних занимања

Машинска школа, која је од 1999.године смештена у Преоцу, и ове године нуди широк спектар модерних занимања, која омогућавају и брзо запослење. Школа располаже квалитетним стручним кадром и опремом, што гарантује успешно школовање. Машинска школа „Приштина“ у Преоцу, ове године у понуди има три образовна профила.

„За ову школску годину одобрена су нам три образаовна профила: машински техничар за компјутерско конструисање, који може да упише 20 ученика; механичар моторних возила, где уписујемо 10 ученика и инсталатер водовода, грејања и клима уређаја, где такође уписујемо 10 ученика“, истакао је, за РТВ Грачаница, Небојша Рашић, директор ове школе.

Он је додао да се ради о веома перспективним смеровима, а да је настава у школи модернизована и прилагођена иновативним технологијама.

„У циљу побољшања услова за рад и учење наших ученика, преко Министарства правде Републике Србије, успели смо да набавимо 3Д штампач и ЦНЦ струг.Поред тога, наша школа располаже опремљеним радионицама и кабинетима у којима се обавља стручна пракса“, истакао је Рашић.

Некада је ова школа имала више од 25 ђака по одељењу, а тренутно свако одељење броји око 15 ученика. Иако је Машинска школа перспективна и веома популарна широм наше земље, популарност ове школе код нас последњих година је опала, према речима запослених, вероватно због локације јер се све више ученика одлучује за школе које су смештене у већим местима, где имају и веће могућности за дружење и забаву.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон