КосовоНасловна

Напад на амбуланту доливање уља на ватру, страхујемо да ће се такви случајеви понављати

Мештанин Сувог Дола Мићо Краговић оценио је да је Србима на Косову у потпуности нарушена безбедност, а да је разбијање прозора и решетки на амбуланти у његовом селу „доливање уља на ватру“. Како каже, не очекује да ће уследити било каква реакција надлежних на тај инцидент, већ да ће Албанци наставити „да раде оно што су навикли“.

Краговић истиче да ово није први пут да се дешавају овакви инциденти.

„То је додавање уља на ватру поред ионако лоше ситуације. Поред комплетне безбедности која је нама сто посто угрожена дешавају се овакве ствари. Ово није први пут, константно се дешава тако нешто“, рекао је Краговић за Косово онлајн.

Мештани, како каже, страхују за своју безбедност, а на овакве догађаје који су све учесталији остају неми.

„Нема човек шта да каже с обзиром на то да је безбедност у нашој средини и онако на зачељу“, оцењује он.

Напомиње да ће као и сваки пут реакција надлежних на овакво узнемиравање Срба и уништавање имовине изостати.

„Не очекујемо ништа, они ће поново да дођу и да раде оно што су навикли“, закључио је он.

Директорка Дома здравља: Затекла сам поломљена стакла и решетке на амбуланти, напади све чешћи

Директорка Дома здравља у Северној Митровици Миљана Николић потврдила за Косово онлајн да је у јутарњим часовима у Сувом Долу обијена здравствена амбуланта. Како је објаснила, када је дошла на лице места затекла је разваљене решетке и разбијена прозорска стакла.
Николић је истакла да је ово још један у низу напада на овај објекат, а да су на мети и остале амбуланте у околним селима.

„У јутарњим часовима обавештена сам да је амбуланта у Сувом Долу поново обијена. Одмах смо кренули да видимо о чему се ради. Наишли смо заправо на обијене решетке, као и на поломњено стакло. Када смо ушли унутра видели смо да није ништа дирано, међутим, ово је још један у низу напада на ову амбуланту, а и на дуге амбуланте које се налазе у сеоским срединама“, рекла је Николић  за Косово онлајн.

Истакла је да су грађани, као и радници у амбуланти, веома узмемирени с обзиром на то да ово није први напад на ову задравствену јединицу. Подсетила је да су зидови пре неколико месеци били исписани симболима ОВК и „застрашујућим порукама“.

Ову амбуланту, како каже, користе не само околни мештани српске националности, већ и остали грађани који живе у том крају, међу којима су и Албанци.

„Ми смо у једном великом страху и неизвесности шта ће се даље дешавати, јер су се напади интензивирали, пре пар месеци је иста амбуланта била мета напада када је преко ње било исписано ‘УЧК’ и друге застрашујуће поруке. Више пута су на амбуланти ломљена стакла и решетке и жалили смо се јер је, ипак, у питању здравствена јединица. Замолила бих све грађане да не уништавају имовину и не уносе још више страха међу грађане“, поручила је Николић.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон