КосовоНасловнаСпорт

Отворен Међународни Видовдански одбојкашки турнир у хали спортова у Лапљем Селу

У Хали спортова у Лапљем Селу отворен је Међународни Видовдански одбојкашки турнир, јубиларни десети по реду. Поред домаћих учесника, на турниру учествују и екипе из Северне Македоније и Бугарске.

Традиционални Међународни одбојкашки турнир, који се до сада одражавао у Доњој Гуштерици, ове године отворен је у спортској дворани у Лапљем Селу. Турнир је и ове године окупио велики број такмичара, а поред домаћина одбојкашког клуба Видовдан, тимова из централне Србије, ту су били и гостујући клубови “Јанта Волеј” из Скопља и “Славија” из Софије.

– Утакмице се играју у две групе. Екипе су подељене по јачини и онда ће прваци из обе групе игарти финале. По снази очекујемо да вицешампион Северне Македоније “Јанта Волеј” и вицешампион “Славија” Софија буду, али видећемо и ми ћемо се борити – рекао је Владан Трифић из Одбојкашког клуба “Видовдан”.

Општина Грачаница и Одељење за омладину и спорт уз сарадњу са невладином организацијом ЦСД подржало је и ову манифестацију  са циљем промоције спорта и здравих стилова живота.

– Општина Грачаница подршком овом турниру, али и свим другим спортским манифестацијама показује да јој је стало до промоције спорта и здравих стилова живота пре свега када је наша омладина у питању. Веома сам срећан што овде видим много талентоване деце и тимова како одавде, тако и из нашег региона. Посебно поздравњам наше пријатеље и децу из Северне Македоније, Бугарске, а такође и из централне Србије. Ваша присутност овде осим што показује љубав према одбојци дорпиноси и јачању наших пријатељских односа. Данас смо овде са заједничким циљем да покажемо таленат спортске вештине и што је најважније спортски дух. Верујем да ће овај турнир за све нас бити незаборавна успомена и да ће створити нова пријатељства – рекао је директор Одељења за омладину и спорт Душан Цвејић.

Мотивација и такмичарски дух били су присутни код свих такмичара на турниру, као и жеља да у што бољем светлу прикажу вештине свог тима. Дружење међу ученицама није изостало.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон