ВестиСрбија

Петковић: Београд чврсто опредељен за дијалог, очување мира и српског народа на Косову

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић разговарао је са Николом Веролом, генералним директором Генералне дирекције за Европу Министарства спољних послова Италије.

Петковић је нагласио да је разговор био веома садржајан и отворен, као и да је још једном нагласио да је Београд чврсто опредељен дијалог, као и да чува мир и српски народ на Косову и Метохији .

,,Подвукао сам да је Београд чврсто опредељен за дијалог и да је сто пута боље да разговарамо, него да имамо тензије и проблеме на терену. Нажалост, процес дијалога је у застоју због једностраних и ескалаторних потеза Приштине која директно гази све постигнуте споразуме и договоре у Бриселу“, навео је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је саговорнику објаснио да је формирање ЗСО неопходно, како би се зауставило исељавање Срба.

,,Због немогућих услова живота које ствара Приштина, Срби данас напуштају север Косова и Метохије и Заједница српских општина је поред преузете обавезе Приштине и снажна потреба српског народа на КиМ како бисмо зауставили нови талас исељавања и нашем народу обезбедили колективна права и гарантовали безбедност“, рекао је Петковић.

Он је додао да је о томе на састанку у Дому посланика Републике Италије информисао и заменика председника Комисије за спољне послове господина Паола Форментинија и друге чланове комисије.

,,Важно је да пуна истина о немогућем животу Срба на КиМ и конструктивном приступу Београда дијалогу са Приштином стигне и до италијанских посланика“, закључио је Петковић.

Извор: Саопштење / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон