ВестиКосово

Петковић: Лажи Косовске полиције ни пас са маслом не би појео

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оштро је реаговао на последње догађаје везане за рад Косовске полиције као и саопштења те институције, истичући да “те лажи ни пас са маслом не би појео”.

“Лажи тзв. Косовске полиције ни пас са маслом не би појео! Кажу да се сузавац случајно активирао, а малтретирање и привођење деце у присуству дугих цеви називају „демократском процедуром“! Сузавцем на српску децу јер су певала српске песме – то је право лице Куртијевог терора!”, навео је Петковић на мрежи “X”.

Раније данас Косовска полиција је демантовала и назвала тенденциозним тврдње да је у Лепосавићу малтретирала двојицу српских младића зато што су певали песме о Косову.

“Вреди напоменути да се Косовска полиција руководи најдемократскијим принципима и да је предузела све полицијске мере и радње у циљу одржавања јавног реда и мира као и гарантовања безбедности свих грађана без разлике”, стоји у саопштењу КП.

Петковић је додао да се ту “не завршава обрачун Куртија са српском децом”.

Поводом упада Косовске полиције у две српске школе у Лепосавићу, Петковић је у поруци на мрежи Х која је прослеђена и специјалном посреднику у дијалогу ЕУ Мирославу Лајчаку истакао да Косовска полиција нема шта да тражи у српским институцијама које су основ формирања ЗСО.

“Без икаквог налога и објашњења, јуче је КП упала у две српске школе у Лепосавићу и недозвољено фотографисала школске просторије. У српским институцијама које су основ формирања ЗСО, КП нема шта да тражи!!!”, навео је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон