Косово

Петковић: Потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце је Куртијева порука мира и демократије

„Иживљавање Куртијевих специјалаца над српском омладином у Лепосавићу још једна је потврда да операције Приштине на северу Косова и Метохије немају за циљ успостављање реда и мира или владавине закона, већ да је циљ само један – терор без уздржавања и граница, како би се Срби приморали да напусте своја огњишта“, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић реагујући на насиље које су доживела два малолетника синоћ у Лепосавићу од стране косовске полиције.

„Ничим изазвано насиље специјалне полиције над српском омладином је застрашујући симптом идеолошке острашћености и шовинистичке природе режима у Приштини, и илустрација саме суштине Куртијеве политике мржње и насиља“, рекао је Петковић.

Петковић је нагласио да „овај страшни догађај у Лепосавићу није инцидент, већ предоминантна политика, и није прекомерна употреба силе, већ свакодневна матрица полицијског поступање на северу Косова и Метохије“.

„Потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце је Куртијева порука мира и демократије, или је тако очигледно читају они који за овакво поступање Приштину желе да награде чланством у међународним организацијама“оценио је директор Канцеларије за КиМ.

Петковић сматра да је „крајње врема да се погледа истини у очи и призна да је свака подршка Куртијевим шовинистичким акцијама саучесништво у стварању тамног вилајета у srcу Европе, где је свака логика поништена и свака позитивна вредност прерасла у сопствену супротност“.

„Београд још једном најозбиљније и са великом забринутошћу апелује на одговорне чиниоце у међународној заједници да спрече Куртија у кампањи мржње и насиље против српског народа на Косову и Метохији, јер без тога су стабилност и мир у региону западног Балкана на ивици провалије“, оценио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон