КосовоЛокалне

Председница општине Грачаница осудила инцидент у Сушици

Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић осудила је данас инцидент у Сушици којима су исписане поруке увредљиве садржине. Саопштење председнице општине преносимо у целости:

„С великим жаљењем и дубоком забринутошћу примили смо вест о инциденту у Сушици. У своје лично име и у име руководства општине Грачаница осуђујем инцидент исписивања увредљивих графита на јавним површинама и установама у овом мултиетничком селу наше општине. Такви чинови нетолеранције неприхватљиви су у нашем друштву. Говор мржње и графити који промовишу националистичке провокације и нетрпељивост нису само неприхватљиви, већ су и противни вредностима заједништва, поштовања и једнакости које сви делимо.

Позивамо надлежне органе да истраже овај инцидент и предузму одговарајуће мере против одговорних особа. Такође, апелујемо на све грађане на мир, разумевање и да заједно радимо као и до сада на стварању сигурнијег и толерантнијег окружења за све.

Свака особа има право на живот без страха од дискриминације. Општина Грацаница ће наставити да се залаже за мир, разумевање и међусобно поштовање“.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон